Over ons

Al 140 jaar zit Van Woerkom Juweliers in Druten. Een echt familiezaak die niet alleen vier generaties teruggaat, maar ook vier generaties bedient.

Gérard van Woerkom is de vierde generatie; afgelopen jaar zat hij 25 jaar in de zaak. Zijn vrouw Irma raakte met het juweliersvirus besmet door haar schoonvader. ‘Hij was mijn inspiratiebron, hij kon zo fascinerend vertellen over het juweliersvak. Een echte vakidioot, vooral op horloge gebied, een ouderwetse horloge- en klokkenmaker en goudsmid.’

Van Woerkom zit al 42 jaar in de Hogestraat en bedient veel generaties. Een oudere man wil bijvoorbeeld gewoon een functioneel horloge, waar hij goed op kan zien hoe laat het is. Een jonge vrouw wil echter fashion. Van Woerkom is een laagdrempelige juwelier met voor ieder wat wils in iedere prijscategorie.

De zaak is onlangs verbouwd. ‘We wilden een huislijke sfeer creëren. Heel openlijk en toegankelijk.’
Het voelt als thuis, het is ook echt onze winkel. Onze dochter zit nu in Schoonhoven op de goudsmidopleiding, dus wie weet komt er straks een vijfde generatie bij. Dan kan zij bij de eregalerij, onze trots.